Pilke-ohjaajakoulutus

Pilke-ohjaajakoulutus

Järjestämme Pilke-ohjaajakoulutuksia yhdessä  jäsenyhteisöjen, kuntien ja seurakuntien kanssa. Koulutus antaa valmiudet ohjata vertaistuellisia Pilke-porukoita kannattelevalla työotteella sekä tehdä etsivää päihdetyötä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Pilke-ohjaaja saa koulutuksen myötä eväitä tehdä Pilke-työtä oman perustyön ohessa.

Koulutuksessa käsitellään ikääntymiseen ja päihteidenkäyttöön liittyviä erityiskysymyksiä, Pilke-työn toimintaideologiaa ja käytäntöjä sekä ryhmädynamiikkaa. Painopiste on osallistuvassa ja keskustelevassa oppimisprosessissa, johon kuuluu työssä oppimista sekä mahdollisuuksien mukaan tutustumista jo toimiviin Pilke-porukoihin.

Koulutus koostuu neljästä tapaamiskerrasta, välitehtävästä sekä pienimuotoisesta lopputyöstä. Koulutusryhmissä on enintään 12 osallistujaa.

Pilke-ohjaajakoulutuksia on järjestetty vuodesta 2010 usealla eri paikkakunnalla ympäri Suomea. Koulutus räätälöidään aina paikkakunnan tarpeiden mukaan sopivaksi.

Koulutusten myötä Pilke-ohjaajaksi on valmistunut jo yli 100 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista eri puolilla Suomea.

Sininauhaliiton Pilkettä elämään -projektin (2020-2022) aikana Pilke-ohjaajakoulutus on maksuton osallistujille. Mikäli toivot Pilke-ohjaajakoulutusta paikkakunnallesi, ota rohkeasti yhteyttä!

Lisätietoja koulutuksista:

Katariina Karppinen
Projektipäällikkö
050 3100 669
katariina.karppinen@sininauha.fi

Anna-Leena Nikula
Projektityöntekijä
044 901 3299
anna-leena.nikula@sininauha.fi