Siirry pääsisältöön

Pilke-verkosto

Verkostotapaamiset

Sininauhaliiton Pilke-työ järjestää Pilke-toiminnan valtakunnallisia verkostotapaamisia yhteensä noin neljä kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Etänä toteutettavat verkostotapaamiset on tarkoitettu Pilke-ohjaajille, Pilke-kouluttajille, esihenkilöille sekä muille Pilke-toiminnan parissa työskenteleville.

Verkostotapaamisissa Pilke-toimijat kokoontuvat yhteen, jakavat Pilke-toiminnan kuulumisia ja keskustelevat ajankohtaisista aiheista. Suuren suosion saaneet verkostotapaamiset tarjoavat mahdollisuuden tavata toisia Pilke-toiminnan parissa työskenteleviä sekä antaa uusia ideoita ja vinkkejä.

Paikalliset kehittämisfoorumit

Kun on käynyt Pilke-ohjaajakoulutuksen, aloittanut ohjaamaan Pilke-porukkaa tai on Pilke-ohjaajan esihenkilö, voi liittyä paikalliseen Pilke-verkostoon. Paikallinen aluekoordinaattori kutsuu kokoon Pilke-työn kehittämisfoorumin yleensä kaksi kertaa vuodessa.

Kehittämisfoorumit ovat vertaistuellisia ja työnohjauksellisia foorumeita Pilke-ohjaajille ja heidän esihenkilöilleen sekä muille Pilke-verkoston jäsenille. Foorumeissa Pilke-ohjaajat voivat tavata toisiaan, vaihtaa kuulumisia ja kokemuksia vertaistuellisesti jakaen.

Esihenkilöt voivat linjata toimintaa ja parantaa ohjaajien toimintaedellytyksiä tehdä Pilke-työtä oman perustyön ohessa. Foorumeissa voidaan kehittää Pilke-toimintaa paikkakunnan tarpeiden mukaisesti yhdessä Sininauhaliiton ja koko verkoston kanssa.

Olemme järjestäneet kaikki Suomen Pilke-toimijat kokoon tuovia valtakunnallisia Pilke-päiviä Turussa 2017 ja Helsingissä 2019. Päivät on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä paikallisten Pilke-toimijoiden kanssa. Tapahtuman tavoitteena on ollut tarjota tietoa, vertaistukea ja virkistystä. Valtakunnallinen Pilke-päivä on ollut ennen Pilkettä elämään -projektia ainoa foorumi, jossa Pilke-ohjaajat ja heidän esihenkilönsä voivat tavata muita samaa työtä tekeviä eri puolilta Suomea.