Kutsu Pilke-työn kehittäjä kylään

22.3.2024

Sininauhaliiton Pilke-työssä on vuosien varrella tehty vierailuja Pilke-ryhmiin eri puolilla Suomea. Käynnit ovat olleet antoisia sekä ryhmäläisille, ryhmän ohjaajille että itse vierailijalle. Pilke-ryhmässä vastaanotto on ollut sydämellinen ja vieraanvarainen.

Sininauhaliiton ikääntyvien päihdetyön kehittäjä Anna-Leena Nikula vieraili helmikuun viimeisellä viikolla Porin Pilke-ryhmässä Satakunnan hyvinvointialueella. Tiistai-aamupäivisin Taiteilijakodissa kokoontuvassa ryhmässä on kaksi Sininauhaliiton kouluttamaa Pilke-ohjaajaa.

”Aluksi joimme kahvia ja nautimme runsaan aamiaisen voileipien ja puolukkapuuron kanssa. Sen jälkeen kävimme perinteisen kuulumiskierroksen, pelasimme tietovisaa ja juttelimme yhdessä, muun muassa avun pyytämisestä ja vastaanottamisesta sekä arjen rytmistä. Aiheista syntyi runsaasti vilkasta keskustelua ja kokemusten jakamista. Välissä joimme pullakahvit.

Mikä tekee Pilke-ryhmästänne erityisen? -kysymykseen Porin pilkeryhmäläiset vastasivat: ”Luottamus, ohjaajat ja heidän antamansa tuki. Pilke on viikon kohokohta. Parasta on, kun saa tulla sellaisena kuin on.”
Kuuntelimme lopuksi yhdessä Pave Maijasen Pidä huolta-kappaleen. Vierailun jälkeen keskustelimme Pilke-ohjaajien kanssa Pilke-toiminnan levittämisestä ja juurruttamisesta satakunnan hyvinvointialueella ja teimme suunnitelmia yhteisestä jatkosta,” Anna-Leena Nikula kertoo. Lisätietoa ja yhteystiedot Porin Pilke-ryhmään löydät tämän linkin kautta.
Keväällä 2024 on ohjelmassa Pilke-toiminnan esittely muun muassa Pohjois-Savon ja Pohjanmaan hyvinvointialueille. Järjestämme myös matalan kynnyksen periaatteella sote-alan ammattilaisille työpajoja ikääntyneiden päihdetyöhön ja Pilke-toimintaan liittyen sekä etänä että paikan päällä.

Kaipaatko tukea tai kuulumisten vaihtoa Pilke-toimintaan liittyen? Kutsu Sininauhaliiton Pilke-asiantuntija kylään. Laita viestiä: pilke@sininauha.fi

Anna-Leena Nikula, noin nelikymppinen nainen, ystävälliset kasvot, katsoo kameraan, ruskeat pitkät hiukset.
Kirjoittaja Anna-Leena Nikula

Luitko jo nämä?

Pastellisävyisiä piirroskuvia pyykkinarulla.
17.6.2024

Syksyllä tulossa: tulokset Pilke-kyselystä

Olemme toteuttaneet kevään ja alkukesän 2024 aikana valtakunnallisen Pilke-tuloksellisuuskyselyn...
Kaksi ihmistä pitävät höyryäviä kahvikuppeja käsissään. Kuva rajattu käsiin. Valkoinen ja turkoosi muki.
6.3.2024

Valtakunnalliset Pilke-verkostotapaamiset keväällä 2024 - tervetuloa mukaan!

Lämpimästi tervetuloa Sininauhaliiton Pilke-työn järjestämään valtakunnalliseen...
Kolme ihmishahmoa, ikääntyneitä.
5.12.2023

Tervetuloa mukaan kevään 2024 Pilke-kouluttajakoulutukseen

Järjestämme maksuttoman etäyhteydellä toteuttavan Pilke-kouluttajakoulutuksen. Koulutus...